background

Start nieuwe seizoen 2019

Eind maart zijn we terug begonnen met de vrijdagschietingen. We schieten nu terug vanaf 18u30 tot begin oktober. De eerste dag begon wat moeilijker wegens het snel donker worden 's avonds, maar met wat extra lichten was dat snel opgelost. De weken erachter was dit echter reeds veel beter met de ingang van het zomeruur.

 

 

 

Katuit 2018 - 13/11/2018

De katuit is terug voorbij. Deze bij de volwassene is gewonnen door Patrick Van Der Gracht met zomaar eventjes 13 (!) punten. De katuit bij de jeugd is voor de derde keer op rij gewonnen door Jens Van Der Gracht met 5 punten. Jens mag hierdoor de beker houden. Proficiat !

De vrijdagschietingen bij de volwassenen is gewonnen door Ewout, tweede plaats was voor Albien en de derde plaats was voor Johan.

 Vrijdagschietingen bij de jeugd is gewonnen door Sander, tweede plaats was Jens en derde plaats was Thorben. Normaal gezien was Jonas op de derde plaats, maar Jonas schonk de beker aan Thorben! 

En last but not least tot slot de trofee van de schietmeester of Panache.

 

Deze werd gewonnen met monsterscore(record) door Johan met 72 punten,

                   met 2 Hoofdvogels op staande en 12 Hoofdvogels op liggende wip.

en gewonnen bij de jeugd door Sander met 27 punten,

                   met 2 Hoofdvogels op staande en 1 Hoofdvogel op liggende wip.

 

2018 was een mooi seizoen voor het schieten. Dank U allen voor alles, alle hulp op de katuit en nu is het tot de winterschieting in Haacht.

EST dag 1

Gisteren avond is het 19de Europees Schutterstreffen begonnen in Leudal. 

Het EST is meer dan een schietwedstrijd. Het is een driejaarlijks feest waarbij schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit verschillende landen elkaar ontmoeten. Bij het EST gaat het naast de strijd om de Europese titel ook om de persoonlijke ontmoeting van alle Europese schutters.

Vandaag, zaterdagmiddag is de traditionele koningsschieting van start gegaan. Onze koning Esméralda starte als 7de aal schitboom tien, samen met alle andere halve finalisten uit regio 4.

In de vijfde ronde wist deelnemer 9 de gaai neer te halen. Hij mag samen met deelnemers 8 en 10 door naar de grote finale. Helaas is de wedstijd voor onze koning afgelopen.

Intussen is het feest op het terrein losgebarsten. Hier zal nog doorgefeest worden tot in de vroege uurtjes.

Europees Schutterstreffen 2018

 

Het is bijna zover. Binnen minder dan een maand reizen we met onze gilde af naar Leudal in Nederland voor het 19de Europees Schutterstreffen.

Het Europees Schutterstreffen is een feest van verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar.
De hoogtepunten van het weekend zijn het Europees koningsschieten waar ook onze Koning Esméralda Ysebaert op zaterdag zal aan deelnemen, en de optocht van zondag waar al deze gilden en schutterijen in opstappen, elk in hun eigen historische klederdracht.
Dit alles wordt dan nog eens mooi aan mekaar gehangen met een gigantisch feest.

Het volledige programma van het EST kan je nog tot en met 19 augustus terug vinden op de pagina van onze kalender.

Esméralda Ysebaert nieuwe koning van Dilbeek

 

Op zaterdag 19 mei 2018 vond onze 15de Koningsschieting plaats.
Voor de tweede keer in onze jonge geschiedenis hebben we een dame die zich voor een jaar "Koning van de Sint-Sebastiaansgilde Dilbeek" mag noemen.
Esméralda Ysebaert schoot in de 15de ronde de oppergaai af en zal deze zomer onze gilde verdedigen op het gewestelijk, Brabants, nationaal én Europees Koningsschieten.

Bij de jeugd schoot Jens Van Der Gracht de prinsenvogel af. Hij is hiermee de nieuwe jeugdprins.

Proficiat Esmé & Jens!

De aftrap is gegeven!

 

 

Afgelopen zaterdag hebben we ons lokaal klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen, dat nu wel héél kort bij komt. Vrijdag 30 maart starten we opnieuw met onze wekelijkse vrijdagschietingen. De eerste 4 schietingen beginnen om 18:30.

© 2002 - 2022  Sint-Sebastiaansgilde Dilbeek vzw

De Sint-Sebastiaansgilde Dilbeek maakt gebruik van cookies om deze website beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren.