background

Terug- en vooruitblik

Het oude jaar zit er weer op, en ook 2014 was voor onze gilde een zeer bijzonder jaar.

Dankzij het verbazingwekkende eerste schot dat onze vorige koning Johan Van der Veken op zaterdag 29 juni 2013 loste, en zich daarmee tot Opperkoning van Brabant schoot. Mochten wij voor het eerst zelf een Groot Brabants Gildefeest inrichten. 

Op 28 juni 2014 was het dan zover. Het was een heel avontuur om de voorbereidingen rond te krijgen. Maar het resultaat mocht gezien worden.
Dankzij de inzet van al onze leden en de verschillende vrijwilligers van buiten onze gilde, alsook de medewerking van het gemeentebestuur, werd het eerste Groot Brabants Gildefeest van Dilbeek eentje om in te kaderen.

De reacties van andere gilden waren enkel lovend. Wat voor ons een hele eer was.

 

Voor 2015 staat er ons ook nog iets bijzonders te wachten.

Een kleine delegatie van onze gilde gaat samen met gildebroeders en -zusters uit de andere gilden van Brabant naar Peine. Daar zal op 28, 29 en 30 augustus het Europees schutterstreffen doorgaan.
Een feest dat gekend is om de ongelofelijk goede sfeer in de feesttent, op het terrein alsook de broederlijkheid tussen broeders en zusters uit de verschillende landen.
Als hoogtepunt van het weekend hebben we op zaterdag het Europees koningschieten, waar onze koning van 2015 of onze voorgaande koning Maurice (indien de nieuwe koning niet mee gaat) onze gilde mag vertegenwoordigen.
Maar ook onze overige leden kunnen er met pijl en boog schieten voor een Europese titel.
Als slot van dit onvergetelijke weekend hebben we op zondag nog een gigantische optocht. Hier zullen wij, samen met duizenden andere gildebroeders en -zusters, in historische klederdracht mee opstappen.

En uit ervaring weet ik, dat over deze feesten nog jaren nagepraat zal worden.

Maar voor we hier aan toe zijn, vieren we eerst ons jaarlijks Teerfeest in Kasteel La Motte.
Op 24 januari komen we hier met z'n allen samen om de feestdag van H. Sint-Sebastiaan (20 januari) te vieren.

Het volledige jaarverslag zal je die avond voorgedragen krijgen en na afloop krijgt iedereen nog een exemplaar van ons jaarboek "Ons Wip" mee.
Ook het programma van het nieuwe seizoen zal dan bekend gemaakt worden en kort hierna online verschijnen.
Wel kunnen we al verklappen dat de vrijdagschietingen herbeginnen op vrijdag 27 maart.

 

Ik wens iedereen al een schitterende start van het nieuwe jaar!

 

Jeroen

© 2002 - 2022  Sint-Sebastiaansgilde Dilbeek vzw

De Sint-Sebastiaansgilde Dilbeek maakt gebruik van cookies om deze website beter te laten werken en jouw surfervaring te optimaliseren.